Joris

15 gedichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
  • Gedichten
  • Laatste activiteit
  • Paris – door Joris Hij raasde maar verder, dan stopte hij toch even. Weer snel naar het volgde station in een rotvaart. Het is toch leuk, zo te reizen, een echt luxeleven. Maar kan dat rijden en glijden rustig en bedaard. Heel leuk is dat, onder Parijs te worden gegleden. Ik ga nog iets meer naar voren, heb nu meer zicht. Nog naar voren en .. wordt de adem me afgesneden. Niemand bestuurt, losweg door de pijp, weinig licht? Is die bestuurder dan uitgestapt op het vorig perron? Kijk, geen bediening, is hier Musk? Ik noem hem Elon.    

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Dwaas – door Joris Ginder, wat verder staat een beeldige vrouw. Zo zegt mijn kennersblik, die schoonheid is top. Straks zie ik ze dichter en denk stilletjes, wauw! Nog even stappen en de twijfels die berg ik op. Blijkbaar heb ik een wel zeer onfortuinlijke dag. Ze is duidelijk moe van haar eigen schoonheid. Ze kijkt me toch vriendelijk aan met brede lach. Stilletjes druip ik af… ,vol van eigen dwaasheid.      

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Risico of niet – door Joris Alweer even geleden kwam een zeer oude schoolvriend me tegemoet. Na even praten op de stoep, gingen we samen iets erg lekkers drinken. Nakeuvelen over ons beider relaties kwam hét, het zat hem in´t bloed. Bleek dat hij goed risicobeoordelingsvermogen had, bij was de pinken. Een topjob bij de grootste verzekeringsmaatschappij heeft hij aanvaard. Elke dag dient hij risico´s te evalueren, hij doet dat met flair en bedaard. Voor zijn gezin is het niet zo erg leuk, hij ziet overal gevaar en is té alert. Zijn eega mag niets: zeker geen karate, niet zwemmen, niet naar ballet. De zoon zit steeds te gamen, te hangen voor die buis, en vreet banket. De oogappel met name Riskju, is het huis uit met de knappe pyromaan. Geen echte zorg, de brandverzekering ligt in de handen van ene Daan.

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Kippenverdriet – door Joris Dit kipje heeft melkboerenhondenpluimen van verdriet. Haar vorige kuikentje had duidelijk een groot probleem. De psycholoog zei je kuiken heeft een oedipuscomplex. Ze bekeek het ei, dat nog bevrucht werd door haar ex. Zou dit kuiken beter in het leven kunnen functioneren? Al wordt het een pater, of een non´t kan me niet deren.    

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Leonardo – door Joris Met een Da Vinci-achtige glimlach kwam ze leuk aangewiegd. Geheid kreeg ze mijn volle aandacht, wat een dame, heerlijk. Vol vertrouwen lachte ik haar tegemoet, maar lust bedriegt. De treurige waarheid stond achter mij, een kereltje, zo lelijk. Die mannetjesputter wees haar de weg naar zijn gouden Lotus. Even zag ik haar wondermooie sierlijke benen en dan die kus. Een verre weg, vol putten leidt van droom naar werkelijkheid. Slecht enkele mannen bereiken de volledige volwassenheid.    

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Een pintje, graag ! – door Joris Blijvend in onze contreien stap ik onverdroten verder. De gezapige tred van iemand die tijd heeft, ik kom er. Geen haast en geen angst voor die weg daar naar toe. De weg daalt en stijgt lichtjes , ik ben totaal niet moe. De zon begint aan die daling, het wordt stilaan koel. Nu geen tijd meer verbeuzelen, recht af op het doel. Bij aankomst even later zie ik het, de poort is gesloten. Ik wacht tot morgen, leuk is het slapen met de sterren. Zeker ben ik de eerste die zal binnen mogen in ´t café      

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Familie – door Joris Al wandelend door de bossen rond Grobbendonk, hoorde ik een bijzonder hoog, krakend gefluister. Uiteraard zocht ik meteen van waar dat wel klonk. Zoeken deed ik systematisch erg snel, her en der. Plots zag ik het duidelijk, daar stond hij klein en fijn. Bang was hij niet, hij lachte zo lief en zei, mi scusi. Italiaans vermoedde ik, dat ken ik echt net niet, zie. In het keurig Nederlands zei ik stil, ik versta u niet Ik ben Italiaan, maar ben hier al erg lang in verdriet. Hij was niet te houden en hij babbelde honderd uit. Pinokkio is mijn grootoom, die familie is niet meer. ach ja, het liep erg uit de hand, snik het moest eruit Liegen werd hun eerste natuur absoluut geen eer. Lang geleden al werden ze verbrand, daarmee uit. Het geluk was aan mijn zijde, ik verdween meteen. Hier heb ik een goed leven, rustig mooi en sereen.    

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Ooit – door Joris Na die verschrikkelijke oorlog zal ik gegeneerd gelukkig wezen. Ik heb geen schade, maar desalniettemin heel veel droefheid. Die ongeluksbrenger heeft kommer en kwel gezaaid en vrezen. Onheilspellend en onverdroten, tegen beter weten in, geheid. Hij voelt zich een god en almachtige leider van een lijdend volk. Hij overtuigt de bevolking van zijn macht en rechtschapenheid. Vereerd wordt hij, de leider weet wat hij doet, zit op een wolk. Hopelijk komt snel een vrede in de plaats van die wreedheid.

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Liefde is – door Joris Liefde is een container die zeer vol zit. Leuk is dat zeker maar er kan niets bij. Na mierzoete hyperbolische zinnen. Komt tijd van smelten en beminnen. Opgewektheid maakt plaats voor pit. Je eist nu dat ik zinderend met je vrij.

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

  • Golden Retriever – door Joris Mysterieus innerlijk ongemak maakt me soms erg snel moe. Eigenlijk weet ik wel, navelstaarderij is het, wat een gedoe. Dat is gelukkig gedaan als die kleinzoon zo lief naar me kijkt. Hij lacht schattig met de eerlijke open glimlach van de jeugd. Terug die dolle opa, de opa die gekscheert en gelukkig blijkt. De kleinkinderen schenken iets bijzonders, dat doet deugd. Spreken van kleinkinderen is lachwekkend, al doe je het wel. De Engelse benaming: grandchildren duidt de werkelijkheid. Schoenen worden schuiten, stapjes worden enorm, te snel. Jongens worden mannen, mannen met zware stem, geheid. De goudhamster wordt vervangen door een golden retriever. Die hond zal als volwassen mee wandelen, hij doet niets liever.    

   Gestart door: Poëzie Plezier

  • 1 maand

   Poëzie Plezier

15 gedichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.